Archive for September, 2009

back 2 malacca

tonite i’ll go back 2 mlaca after 1 week break…actually it’s not enough..it’s ok.i’ll extend my holidays…=)=)=)

=)

salam aidilfitri,

Advertisements

salam aidilfitri part 2

salam semua,

selamat ari raye..raye at grandma’s house at KT.2 ari je balik.kejap je.pegi jalan2 umah saudara mara.

dh abes dh rasenye raye kat cni.isnin mlm ni ak dh balik melaka dah.sempat la jugak berjumpe kwn2 skolah n jiran2…begitu cepat mase berlalu.raye kat mlaka brsama kwn2.ak pun kena balik nk prepare pasal convo pd 4hb okt nanti.

yellow>>orange>>pink

yellow>>orange>>pink

mee kari daging+keropok lekor+kek=sgt kenyang..=)

mee kari daging+keropok lekor+kek=sgt kenyang..=)

brgambar dgn family angkat si yellow+tudung itam

brgambar dgn family angkat si yellow+tudung itam

aqilah's wedding

aqilah's wedding+ nasi minyak again...gemok ar perut lepas ni...

otw back to our house

otw back to our house

dad+mum+black+pink+red

dad+mum+black+pink+red

ok la… smpai di sini saje.raye part 3 will be updated soon at malacca.bye2…

salam aidilfitri,

salam aidilfitri part 1

assalamualaikum…

selamat ari raye kwn2.ari ni msuk 2nd day raye.ari kedua ni mcm dh mlas dah.bngun pun lmbat.hehe…sebab penat 1st day raye.penat tahap gabang..ari ni pun still rmai lg tetamu dtg beraghye.mlm2 br bleh kt org g jalan2.biase la tu…name dh raye…esok baru la balik raye kat umah my grandma at KT.i wanna share a few hari raya pics…

::di pagi 1 syawal::

::di pagi 1 syawal::

::at grandma's house::

::at grandma's house::

:ak trlebih xcited jumpe tapai=):

:ak trlebih xcited jumpe tapai=):

::my fav nasi minyak..lebih 10 kali mkan..almaklum la melaka kan xde nasi minyak=)::

::my fav nasi minyak..lebih 10 kali mkan..almaklum la melaka kan xde nasi minyak=)::

::aunt+uncle+cousin::

::aunt+uncle+cousin::

::3 dara pingitan.. berkelubung hitam..semua lepas kematian suami...merapu je tema tahun ni..tibe2 jd mcm ni...::

::3 dara pingitan.. berkelubung hitam..semua lepas kematian suami...merapu je tema tahun ni..tibe2 jd mcm ni...::

ok dats all…next part will be updated soon…bye2=)=)=)

salam aidilfitri,

seronoknye!!!

huhhhh tak sabar rasa nak utk balik kmpung berhari raya!!!!mlm ni ak balik kg…sudah siap ak mengemas bag…seronoknye balik utk berhari raye…ak rindu dgn bilikku n katilku yg sudah lame ditinggalkan…=)=)=)…perjalananan yg memakan mase selame 10 jam(xlame pun) membuatkan ade feel utk balik kg…haha…kalo kampung dekat2 mesti xde feel.So korang kena la cari feel bagi kmpung yg dekat2..hehe..

To all of u i wanna wish Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin.Drive carefully and take care urself.See u after raye….

Salam aidilfitri,

jom balik kampung

hoho....balik kg...

hoho....balik kg...

Ari selasa 15hb ni ak akan balik ke kampung halamanku.sesungguhnya kepulangan dinantikan oleh sume org(poyo je)…wah…sudah lame tidak pulang ke kampung…ak akan balik bercuti selama 2 minggu…tgk la kalo rase nk extend lagi cuti, extend la lagi memandangkan ak masih lagi student…=)=)=)…

Kepade kawan2 ak nak ucapkan selamat menyambut hari raye aidilfitri.ak myusun sepuluh jari meminta ampun dan maaf sekiranye ak ade buat salah…(mmg ade pun)…smoga raye tahun ini lebih bermakna…dtg la raye kat rumah kite…

Kpd kwn2 yg balik memandu, berhati2 di jalan raye…biar lambat asal selamat..ingat la org yg tersayang…..peace..=)=)=)

Dis song is dedicated to my frens yg balik kampung jauh2 je….dekat2 x payah…hehe..

Balik Kampung

Artist: Sudirman
Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh…( 3X )
Hati girang
Ho ho… Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

Salam Lebaran,

jodoh terpanjang

BEATRICE dan Walter, kedua-duanya berusia 100 tahun

BEATRICE dan Walter, kedua-duanya berusia 100 tahun

LONDON: Jika hendak berbicara mengenai perhubungan, Walter dan Beatrice Postings pasti mengetahui satu atau dua perkara. Mereka yang bercinta sejak muda sudah berkahwin selama 80 tahun, sekali gus menjadi pasangan Britain paling lama hidup sebagai suami isteri. Kini, dengan kedua-duanya berusia 100 tahun, rumah tangga yang mereka dirikan telah melalui dua perang dunia, pemerintahan lima raja dan 19 perdana menteri. Kakitangan sebuah rumah penjagaan orang tua sering melihat pasangan romantik itu berpegang tangan.

Pasangan itu tidak segan untuk mengaku mereka berbuat demikian setiap hari.

Ketika menjelaskan bagaimana hubungan mereka dapat bertahan begitu lama, Beatrice berkata: “Saya hanya mencintainya. Itu saja.”

Walter yang mesra dengan panggilan Wally pula berkata: “Semuanya berlaku kerana sikap tolak ansur.”

Pasangan yang berasal dari Burnham-on-Sea, Somerset, berkenalan di satu majlis ketika berusia 18 tahun.

Anehnya, Beatrice jatuh hati pada Wally kerana dia sering menarik rambutnya. Mereka berkahwin pada 1929.

Hasil perkahwinan itu, mereka memperoleh tiga anak, empat cucu, lapan cicit dan dua piut

Pasangan itu menjalankan perniagaan barang antik pada 1951 sehingga bersara pada 1975.

Mereka dinobatkan sebagai pasangan paling lama berkahwin selepas kematian Frank Milford dari Plymouth minggu lalu, yang hidup bersama isterinya, Anita, selama 81 tahun. – Agensi

Wah inilah yg boleh dikatakan cinta tulus n sejati.Aku masih mencari lagi cinta sejati aku…=)=)=)

inspirasi abadi

Dis song is heartly dedicated to my beloved parents who raise me up to more than i can be today…Luv u so much..

Di kala ku sunyi
dibuai rindu pada kamu
ku kenangi keikhlasan yang terindah
dari jiwa untuk ku teruskan
mimpi mimpi dalam hati

oh pengorbanan tanpa keluhan
ku hargai ke akhir hayatku ini
kau teristimewa anugerah hidup palingku abadi
ini lah inspirasi bagiku

di kala hati ku
dibadai sendu ku tercari
sinar itu dimatamu yang menyerikan hariku
tanpa kamu teman ku tiada kekuatan

oh pengorbanan tanpa keluhan
ku hargai ke akhir hayatku ini
kau teristimewa anugerah hidup palingku abadi
ini lah inspirasi bagiku

betapa hidup berubah setelah sekian lama
payah bertukar jadi bahagia

oh pengorbanan tanpa keluhan
ku hargai ke akhir hayatku ini
kau teristimewa anugerah hidup palingku abadi
ini lah inspirasi bagiku

oh pengorbanan tanpa keluhan
ku hargai ke akhir hayatku ini
kau teristimewa anugerah hidup palingku abadi
ini lah inspirasi bagiku

inilah inspirasi..
bagiku..

Lots of luv,